Ervins bästa tips inför bilköpet och sommarens långresor!

FordStore Växjös försäljningschef Ervin Fajkovic ger sina bästa tips till bilköpare, och betonar betydelsen av att tänka på säkerheten. Ni får också 3 tips att tänka på inför sommarens långresor.

Vilka är dina bästa tips till den som funderar på att byta upp sig?

  • – Nummer 1 tycker jag alltid måste vara säkerheten, här har Ford många lösningar som gör bilkörandet säkrare. I dagens stressiga samhälle så är det en stor fördel med de säkerhetssystem som finns i flera av våra nya Ford-modeller. Ett exempel är vår Ford S Max med 4-hjulsdrift som har fotgängarskydd vilket gör att bilen (vid hastighet upp till 70km/h) automatisk stannar upp om ett barn springer ut i gatan. Den tror vi mycket på till barnfamiljer. Nummer 2 är att köpa en bil som är anpassad för era behov, som med S Max är den 7-sitsig, är ni en stor familj är det perfekt när barnens kompisar vill följa med på badutflykten i sommar berättar Ervin.
  • Entré

Har du andra bra exempel där tekniken underlättar bilkörningen? 

  • – En teknisk lösning som är väldigt smart är frontview kamera, som filmar i 180 grader runt bilen för att undvika kollisioner. Det är perfekt om det är dåligt sikt, exempelvis är det mycket planteringar som skymmer sikten när jag skall åka ut från min egen utfart. Kom in och provkör så får ni testa det själv, berättar Ervin.

Har du något annat råd som du vill ge till bilköparen?

  • – Våga testa en av våra bilar med kraftfullare motor, vid omkörningar så kommer de extra hästkrafterna (500 stycken) i Ford Mustang verkligen väl till pass. Kontakta oss så bokar vi en tid för provkörning, det är verkligen en wow-känsla att köra Mustangen, säger Ervin.

 

  • Vilka är då dina bästa tips inför sommarens långresor?
  • – Först och främst, se till att bilen är genomgången på en auktoriserad verkstad inför semestern. Så som nummer två och här vet jag att många tyvärr slarvar: se till att ni har riktigt bra däck på bilen. Det är lika viktigt på sommaren, som på vintern. Regnar det skulle du inte gå ut med trasiga skor på fötterna, än viktigare är det att sulorna på bilen är bra! Och som nummer 3 skulle jag säga: se till att ni har vägassistans om oturen skulle vara framme och blir stående efter vägen, precis som vi har med Ford Assistans till exempel, berättar Ervin.
  • Läs mer om Fordstore Växjö by HermiBil här eller kontakta oss direkt för att boka en provkörning.