Smålands modernaste bilföretag där alla är som en familj!

Vi träffar Ervin Fajkovic på FordStore Växjö som berättar allt om den nya bilhallen på Hammerdalsvägen 1 och hur han jobbade upp sig från bilmekaniker till försäljningschef. 

Berätta Ervin vad ser vi framför oss här? 

– Det här är hela Smålands modernaste bilhall, som vi är väldigt stolta över. Det är bekvämare för våra kunder, våra bilar frontas på ett bättre sätt och dessutom blir det en bättre arbetsmiljö för våra anställda, berättar Ervin på FordStore by HermiBil.

Det har hänt väldigt mycket hos er på HermiBil/FordStore Växjö det senaste halvåret förstår jag?

  • – Ja det stämmer, grundaren Stefan Hermansson som startade upp företaget 1979 sålde till Pågengruppen. Det här har möjliggjort mycket nysatsningar och det känns fantastiskt att få vara del i denna utveckling – inte minst utvecklingen till att vi blir en FordStore. Och det namnbyte som därför blir av då vi kommer att bli kända under namnet FordStore Växjö by HermiBil. Satsningen kan också ses som ett resultat av att Ford är på frammarsch i Sverige, att många nya kunder går från andra märken till Ford. Ni som inte provkört en ny Ford på några år tycker jag verkligen ska göra det, nu finns det en helt ny generation Ford-bilar berättar Ervin stolt.

 

Vill du berätta mer om hur FordStore Växjö är som arbetsplats? 

  • – Jag tror kanske att ett av de bästa sätten att förklara är min egen historia, då jag började här 1999 och jobbat upp mig från bilmekaniker, till ansvarig för biluthyrning, bilförsäljare och nu försäljningschef. Jag har nästan jobbat på alla positioner i företaget och jag skulle såklart inte jobba på ett företag så länge om jag inte trivdes. Vi är verkligen ett familjeteam, känner nästan mina jobbarkompisar mer än min familj hemma. Viktigt för oss är också öppenhet för olika ursprung och jämställdhet, berättar Ervin.

 

Bilhall-närbild

Vad betyder det att ni bara arbetar med Ford? 

  • – Det gör att vi verkligen bygger upp en unik kunskap skulle jag säga. Vi känner ju Fordbilarna utan och innan, vilket ju är en stor trygghet för våra kunder. och då jag själv arbetat som mekaniker kan jag såklart svara på frågor som många andra försäljare inte kan. Så kom till oss på FordStore Växjö och provkör en ny Ford, det finns något för alla smaker från den minsta bilen till den största mest kraftfulla, avslutar Ervin.

Läs mer om Ford Store Växjö by HermiBil här.