Nytt bostadsområde i Växjö för dig som vill bo klimatsmart!

Växjö har fått en ny favoritstadsdel bland de som prioriterar klimatsmart boende, närhet till naturen och en bekväm vardag. Vi pratar om Vikaholm, där nu GBJ Bygg bygger verkligt personliga hus som samtidigt smälter in i den omgivande naturen. 

I Vikaholm har vi ett bostadsområde där allt hänger ihop och omsorgen om naturen genomsyrar hela området. Vi träffar Catharina Lundin Haglund på GBJ Bygg som har valt att satsa i Vikaholm och planerar för byggnation av kedjehus i kvarteret Ränndalen.

  • – Berätta varför gör ni denna satsning? 
  • – För oss på GBJ Bygg har långsiktighet alltid varit viktigt, det avspeglar sig i såväl materialval som byggteknik. Vi bygger med hänsyn till kommande generationer. Därför känns det helrätt att få arbeta med att vidareutveckla det fantastiska område som Vikaholm redan är. Området är som gjort för att du ska trivas, med naturen nära inpå med ängar, hästhagar, skog och vatten. Och ändå bara cykelavstånd till centrum, berättar Catharina.
  • – Vad är det ni bygger?   
  • – Vi bygger 14 tvåplanshus som bostadsrätter, helt i trä, här vi vill uppnå en känsla av att husen och den omgivande naturen blir en helhet, till exempel genom att carporten till varje hus har sedumtak. Husen är dessutom lågenergihus vilket innebär att de är byggda för att vara energisnåla och minska behovet av uppvärmning. Kort och gott är husen både snälla mot naturen och din plånbok. Vi tror att de som flyttar in här uppskattar att det finns en genomgående tanke i omsorgen om hållbart tänkande, den smarta planlösningen, vår kvalitet i materialval och så självklart omgivningen i området, säger Catharina.

160309_Ranndalen_EXT_Street-View_web1-1200x650

– Vad är det som gör Ränndalen till ett trivsam boende?

– Vi tror att de som väljer att flytta in här trivs med att ha nära kontakt med grannar, att kunna känna en gemenskap och samtidigt ha möjlighet att få utforma sitt eget hus personligt. Här tror vi att de stora möjligheter som finns vad gäller att göra egna tillval spelar stor roll. Vi har byggt med tanke på boende som verkligen uppskattar samvaron med sina nära och kära, varför huset är hela 121,7 rymliga kvadratmeter. Det ska verkligen finnas plats att leva här! Sedan tror vi att många kommer uppskatta att kedjehusen är i bostadsrättsform, vilket gör att du som boende får det bästa med att bo i en eget hus kombinerat med tryggheten av att bo i en bostadsrätt med gemensamt ansvar för yttre underhåll med mera, avslutar Catharina Lundin Haglung på GBJ Bygg.

Läs mer om de nya kedjehusen i Vikaholm.