Bo strandnära i Kvarteret Geologen

Vid Trummens strands planeras 65 bostadsrätter i Kvarteret Geologen. Naturen finns starkt påtaglig i vackra omgivningar och strandparken, samt i lägenheterna med trärena detaljer och sjöutsikt över Trummen. 

Kvarteret Geologen är en del av den stora satsning som sker runt sjön Trummen i Växjö, där det strandnära läget ger en vacker utsikt över sjön och samtidigt närhet till universitetet och promenadstråk. I det planerade projektet kommer det att finnas 3:or och 4:or, där köparen kan välja att anpassa sin bostad genom GBJs olika tillvalsmöjligheter. Det som gör att dessa bostäder sticker ut är förutom läget den spännande planlösningen och synliga massivträ-detaljer i lägenheterna. Arkitekten Stefan Johansson på FOJAB Arkitekter berättar mer:

  • – Varje boende har en tydlig uppdelning i en privat del med badrum och ett extrarum som kan fungera som arbetsplats, barnkammare eller walk in closet. Mot Trummen finns frikostiga sociala umgängesytor med kök, vardagsrum och en stor, skyddad balkong med fri sjöutsikt. Närvaron av trä är påtaglig i kvarteret Geologen. Byggnaderna uppförs med stomme av massivträ, fasaderna är klädda med träpaneler och inne i lägenheterna finns synliga träkonstruktioner och snickerier, förklarar Stefan.

L03

Unik miljö vid strandparken och spännande planlösning

Kvarteret Geologen byggs som ett stadskvarter kring en gemensam upplyft gård med uteplats, lek och generöst utrymme att umgås i. Direkt från gården kommer du via en trappa direkt ned i en strandpark som kommer att anläggas. I bottenvåningen i huskroppen närmast parken kommer det att ligga en förskola. Catharina Haglund på GBJ Bygg förklarar mer:

  • – Vi ser Kvarteret Geologen som ett urbant bostadsprojekt för Växjö, där vi kombinerar material som massivträ med närhet mellan boende och förskola, samt en planlösning anpassad för såväl hemarbete som fritid. Detta kombinerat med att köparen kan anpassa sin lägenhet med våra personliga inredningsval tror vi ger goda förutsättninga för att många kan hitta sitt framtida boende här, berättar Catharina.

image

Massivträ ger stabil inomhustemperatur och ljudisolering

Att Kvarteret Geologen byggs med en stomme av massivt trä ger många fördelar både för miljön och för boende. För miljön är det tydligaste att massivträ är ett helt naturligt och förnyelsebart material. För de boende finns det flera tydliga fördelar. Catharina på GBJ Bygg berättar mer:

  • – Massivträ har en täthet som gör att inomhustemperaturen blir stabil, du undviker att lägenheten blir för varm på sommaren eller utkyld på vintern. Du får ett sundare inomhusklimat helt enkelt. Ljudisoleringen blir också bra med en massiv trästomme. Vi har byggt flera bostadsprojekt i massivträ, och har goda erfarenheter, säger Catharina.

En av de saker som arkitekten vill lyfta fram är de ansträngningar som gjorts för att ge en vacker utsikt från lägenheten.

  • – Byggnaderna är placerade och formade för att alla lägenheter skall få största möjliga sjöutsikt, berättar Stefan på FOJAB Arkitekter.

Läs mer om Kvarteret Geologen.

3D-illustrationen är gjord av FOJAB Arkitekter. Fotografi: Johan Christensen.