Mer tid till det som är viktigt!

Vi träffar David von Schantz som berättar om varför hans familj valt att handla sin mat på nätet. För dem möjliggör online-köpen att de får extra tid hemma med barn och familj när det som mest behövs under stressiga dagar. 

– Berätta hur ser er vardag ut?
– Vi båda har fast jobb, jag är elektriker och frugan Elin är hemma med våra tre barn. Det är alltid en utmaning att få tid med allt med både jobb och barn. Man får göra så gott man kan, förklarar David.

– Varför väljer ni att handla på nätet?
– Vi läste om det redan innan det startat upp, det kändes som en smidig lösning för att tjäna litet tid. Vi ville testa för att se om det var något för oss och det visade sig verkligen vara en bra grej, berättar David. 

IMG_0402

– När väljer ni att handla på nätet?
– Så ofta det går, ibland får man handla litet vid sidan om. Men vi handlar på nätet hemifrån två gånger i veckan, en gång i början på veckan och sedan en gång mot helgen. Vi brukar handla på kvällen tillsammans innan vi går och lägger oss, förklarar David.

– Handlar ni andra saker när ni handlar hemifrån?
– Sortimentet är inte lika stort som i butiken, så det blir litet andra märken än tidigare. Men sedan så handlar man kanske inte så mycket onödigt som när man går runt i butiken. Annars är det verkligen ett bra utbud av allting så, säger David.

– Hur fungerar det att hämta varorna?
– Det fungerar alldeles utomordentligt. Härlig känsla, bra personal och bra bemötande. Man åker dit, precis innan man åker in på området så aktiverar man länken så kommer personalen ut med varorna man handlat. Jag hinner precis gå ut ur bilen och öppna bagageluckan, så kommer de med varorna.  Medan jag signerar att jag tar emot varorna så lastar de in allt i skuffen. Så det är kanon verkligen, berättar David.

David_Ica_2

– Handlar ni uteslutande på nätet?

– Det kan ju bli om man behöver komplettera när man behöver någon extra sak. Annars är det ju så att våra storhandlingar, det gör vi ju på nätet, säger David.

– Om du skulle tipsa andra om det här, vad skulle du säga är främsta vinsten med att handla hemifrån? 
– Största vinsten är att man slipper gå i butiken, man vinner tid och slipper det här med gå runt, titta och fundera. Så ja det är verkligen smidigt, och att man får allt på en gång när man hämtar varorna. Och dessutom mer tid till att vara hemma med familjen, förklarar David.

Avslutningsvis träffar vi butikschef Johan Herdeby på Ica Maxi Växjö som berättar hur det går till när du handlar hemifrån:
– Det är verkligen superenkelt att handla hos oss online, du kan handla med dator, surfplatta eller din smartphone. Du surfar in på www.maxivaxjo.se, välj sedan ”Handla mat på nätet”. Och då är det bara att börja välja de varor du vill ha. Du betalar enkelt och säkert med kort samt väljer sedan vilken tid du vill hämta varorna i vår Drive-Thru. Faktiskt behöver du inte ens kliva ur bilen! Det är verkligen uppskattat hos de som använder det avslutar Johan på Ica Maxi Växjö.

Är du nyfiken och vill testa att handla mat hemifrån? Surfa då in på ”Handla mat på nätet”.